​Covid în China: Bruxelles-ul caută o „abordare coordonată”


D. Popa •
HotNews.ro

Comisia Europeană a convocat o reuniune joi pentru a „discuta (…) posibile măsuri pentru o abordare coordonată” de către statele membre ale UE în ceea ce priveşte explozia de cazuri de Covid în China, relatează AFP.

Străzi goale în Shenzen, ChinaFoto: DreamsTime / Imtmphoto

„În lumina situaţiei pandemiei din China”, executivul european va convoca joi dimineaţa o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Obiectivul este de a „discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată”, a precizat ea.

După încetarea bruscă în această lună a politicii „zero Covid” în China, care a provocat în ţară un val foarte mare de contaminări, mai multe state din lume sunt îngrijorate de posibilitatea ca din ţara asiatică să se răspândească noi variante ale virusului.

Italia a decis deja miercuri să impună teste obligatorii tuturor călătorilor din China, o măsură luată deja în Japonia şi pe care Statele Unite au adoptat-o de asemenea miercuri.

(Sursa: Agerpres)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.