Comunicat de presă: CSM Unirea Alba Iulia (U13) în turneu la Oradea!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, în ședința liderilor PNL, procentul cu care se dorește majorarea pensiilor: 6,2%. Pe lângă acesta, ar urma să fie acordate ajutoare, progresiv, cetățenilor cu venituri mici.

Potrivit Antena3, premierul a vorbit despre o creștere de doar 6,2% a tuturor pensiilor, iar pe lângă asta sa fie acordate ajutoare celor cu venituri mici, arătând ca așa ar fi agreat cu președintele PSD Marcel Ciolacu.

Anunțul lui Nicolae Ciucă a generat o revoltă în ședința liderilor PNL. Printre cei care s-au arătat nemulțumiți s-au numărat Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan și Dan Motreanu.

Fostul ministru al muncii, Raluca Turcan a susținut că majorarea pensiilor care să acopere în integralitate rata inflației nu este numai o obligație morală, ci și una legală.

„O majorare cu 15% a punctului de pensie este posibilă bugetar în anul 2023. Ne încadrăm fără probleme și în deficitul bugetar asumat, precum și în plafonul de 9,4% din PIB”, a spus Raluca Turcanu.

Ajutoare de la Guvern în 2023

Printre propunerile făcute se numără acordarea unui ajutor de încălzire de 700 de lei, de două ori, în lunile ianuarie 2023 și septembrie 2023.

De ajutor vor beneficia cetățenii de peste 60 de ani, ce au un venit mai mic de 2.000 de lei lunar.

De asemenea, banii pentru alimente (250 de lei) ar urma să rămână și anul viitor, fiind acordate de șase ori (1.500 de lei în total).

sursa: antena3.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.