Coloniști israelieni acuzați de „terorism” după ce au fost raportate atacuri în Cisiordania

În timp ce acoperirea conflictului actual s-a concentrat pe operațiunea militară a Israelului în Fâșia Gaza, grupurile palestiniene și susținătorii acestora au ținut să atragă atenția asupra violențelor din alte părți ale teritoriilor ocupate, potrivit Sky News.

Violente ale colonistilor israelieniiFoto: Captura

În Cisiordania – care nu este condusă de Hamas – atacurile efectuate de coloniștii israelieni au ucis 29 de persoane în acest an, potrivit Biroului ONU pentru afaceri umanitare, OCHA.

Cel puțin opt dintre acestea au avut loc numai de la atacurile din 7 octombrie, ceea ce îi îngrijorează pe palestinienii obișnuiți, pe experții israelieni în securitate și pe oficialii occidentali.

Ministrul israelian de extremă dreapta pentru securitate națională, Itamar Ben-Gvir, unul dintre cei cel puțin doi miniștri de rang înalt ai guvernului care locuiesc în colonii, a declarat că a ordonat achiziționarea a 10.000 de puști pentru înarmarea civililor israelieni, inclusiv a coloniștilor, după atacurile Hamas.

Biroul lui Ben-Gvir a declarat la 11 octombrie că 900 de puști de asalt au fost distribuite în zonele din nordul Cisiordaniei, în apropiere de Liban, și că alte mii de puști vor fi distribuite în curând.

Astăzi, organizația non-profit B’Tselem, cu sediul la Ierusalim, ale cărei obiective declarate sunt de a documenta încălcările drepturilor omului în teritoriile palestiniene ocupate de Israel, a raportat violențe semnificative în Deir Sharaf, un oraș palestinian din Cisiordania.

Organizația a postat online înregistrări video care, potrivit acesteia, arată magazine și mașini care au fost incendiate la intrarea în oraș.

„Dacă acest lucru nu este terorism, atunci ce este?”, a întrebat ambasadorul și șeful misiunii palestiniene în Marea Britanie, Husam Zumlot.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.