CM 2022: Fostul președinte al FIFA regretă alegerea Qatar ca gazdă / Bani, interese politice și acuze către Michel Platini

Fostul președinte FIFA Joseph Blatter și-a recunoscut responsabilitatea pentru decizia de desfășurare a Campionatului Mondial în Qatar, dar nu a ezitat să arate cu degetul spre Michel Platini și relațiile Franței cu prințul moștenitor.

Sepp BlatterFoto: Alessandro Crinari / AP – The Associated Press / Profimedia

Regretul desfășurării CM 2022 în Qatar

În declarațiile date elvețienilor de la Tages-Anzeiger, fostul președinte FIFA a recunoscut că regretă că a permis desfășurarea CM 2022 în Qatar, scrie Marca.

„Această alegere a fost o greșeală și îmi accept responsabilitatea, deoarece eram președintele FIFA la acea vreme. Qatar este o țară mică, Cupele Mondiale sunt pentru țări mari”, a declarat Blatter.

Cupa Mondială din 2022 trebuia să aibă loc în SUA

„Am convenit în Comitetul Executiv că Rusia va organiza CM 2018, iar Statele Unite ale Americii CM 2022. Ar fi fost un gest de pace dacă cei doi rivali politici ar fi organizat succesiv Cupa Mondială”, a explicat fostul președinte al FIFA, suspendat din funcție în 2015 pentru acuzații de corupție.

Celelalte candidate pentru organizarea Cupei Mondiale au fost Japonia, Australia și Coreea de Sud.

Bani, interese politice și acuze către Michel Platini

„Cu o săptămână înainte de Congresul FIFA din 2010, Michel Platini m-a sunat să îmi spună că planul nostru (organizarea CM în SUA) nu va funcționa. Tocmai se întâlnise cu președintele francez Nicholas Sarkozy, care avusese mai multe întâlniri cu prințul moștenitor din Qatar.

Votul lui Platini a fost decisiv pentru această atribuire. Bineînțeles că a fost și un motiv financiar. La șase luni de la aceste întâlniri, Qatar a cumpărat avioane de luptă franceze cu o valoare uriașă”, a mărturisit Sepp Blatter cu puțin timp înainte de startul Campionatului Mondial.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.