China desfășoară exerciții militare în jurul Taiwanului, acuzând „provocări” din partea țării insulare și a SUA

China spune că a efectuat duminică exerciții militare în apropiere de Taiwan, despre care susține că sunt o reacție la „provocările” și „coluziunea” dintre Statele Unite și autoritățile de pe insulă, relatează AFP și Reuters.

Exercitii militare chineze in jurul TaiwanuluiFoto: Ng Han Guan / AP – The Associated Press / Profimedia

Chinezii nu au precizat numărul dispozitivelor mobilizate și nici locația exactă a acestor manevre.

Taiwanul a spus că exercițiile au arătat că Beijingul distruge pacea regională și încearcă să-i suprime pe oamenii din Taiwan.

China consideră Taiwanul, cu o populație de 24 de milioane de locuitori, una dintre provinciile sale, pe care încă nu a reunit-o cu succes cu restul teritoriului său după sfârșitul Războiului Civil Chinez în 1949.

Ea vede cu nemulțumire apropierea din ultimii ani între autoritățile taiwaneze și Statele Unite, care de câteva decenii a oferit insulei sprijin militar împotriva Beijingului.

„Acesta este un răspuns ferm la coluziunea tot mai mare dintre Statele Unite și autoritățile taiwaneze și provocările acestora”, a spus Shi Yi, purtătorul de cuvânt al Teatrului de Operațiuni de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei.

China a organizat exerciții militare în apropierea Taiwanului în august, după o vizită la Taipei a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.