Ce mașini au cumpărat românii în primele patru luni

Dacia a ocupat primele patru locuri în topul celor mai vândute modele de mașini noi în țară, iar Hyundai a avut două modele în top 10, arată datele APIA. Segmentul SUV a ajuns la 46% din piață, iar la carburant, dieselul are mai puțin de 16% din piață.

MasiniFoto: Oleksii Nykonchuk, Dreamstime.com

Dacia Logan a fost cel mai căutat model, cu peste 3.200 de unități și avans de 64% față de 2021, iar Duster a trecut de 2.600 unități (avans de 68%). Pe trei a fost Sandero, iar pe patru, Dacia Spring, electrica adusă din China.

Pe cinci a fost Ford Puma, modelul produs la Craiova, iar Hyundai, care de 2-3 ani merge foarte bine la vânzări, a ocupat locurile șase și șapte cu modelele Tucson și Kona.

Pe locul opt a fost Skoda Octavia, pe nouă a fost Toyota Corolla, iar pe zece, Renault Clio, model care până nu demult, prindea top 5, arată datele APIA.

Pe o piață totală ce a crescut cu 36% la patru luni, toate modelele din top 10 au fost pe plus, cu excepția Skoda Octavia, care a scăzut cu 19%.

La mașini 100% electrice totalul a fost de 2.931 unități, de aproape șase ori mai mare decât în primele patru luni din 2021. Spring a avut jumătate din piață, cu 1458 de unități, Tesla Model 3 și-a găsit 235 de clienți, iar Hyundai Kona electric, 171 unități.

La vehicule comerciale de sub 3,5 tone, cel mai vândut model a fost Iveco Daily, urmat de Mercedes – Benz Sprinter și Master și Express de la Renault.

Sursa foto: Dreamstime.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.