Cancelarul Scholz critică războiul „imperialist” al lui Putin în Ucraina / Ce i-a spus președintelui rus între patru ochi

Cancelarul german Olaf Scholz a criticat, într-un interviu acordat Deutsche Welle, decizia președintelui rus Vladimir Putin de a purta „un război foarte brutal” în Ucraina, numind-o o „abordare imperialistă”.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

În timpul discuțiilor directe cu Putin, Scholz a declarat că i-a spus liderului de la Kremlin că războiul „nu va avea niciodată un rezultat bun” pentru Rusia. De asemenea, el a adăugat că sancțiunile internaționale lovesc puternic în dezvoltarea economică a Rusiei și vor avea efecte de durată.

„Vor da înapoi în oportunitățile lor de dezvoltare economică timp de zeci de ani, vor suferi și suferă, iar pentru a ieși din asta, [Putin] trebuie să oprească războiul”, a adăugat el.

German Chancellor Olaf Scholz said Russians „will suffer and are suffering” the economic consequences of Putin’s war in Ukraine.

In an exclusive interview with DW’s @MKuefner, Scholz said only the Russian president could stop this. pic.twitter.com/OtYDffcsZV

— DW Politics (@dw_politics) May 24, 2022

Cancelarul a subliniat că a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina „ar fi cel mai bun lucru pentru întregul glob”.

Scholz a declarat că UE și SUA conduc o inițiativă pentru a reduce prețurile la carburanți în întreaga lume – prin îndemnarea țărilor să își crească producția de petrol și gaze.

Comentariile au fost făcute în timpul primei vizite oficiale a lui Scholz în Africa, unde a discutat cu liderii africani despre impactul de amploare al războiului din Ucraina.

El s-a angajat să ajute țările din Africa care suferă, de asemenea, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.