Bulgaria a reținut 70 de migranți și doi români implicați în transportul acestora

Bulgaria a reţinut 70 de migranţi ilegali, găsiţi într-un autobuz dintr-o parcare de pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, noaptea trecută. Unii dintre migranţi au fost transportaţi la spital, ei fiind în stare de epuizare. Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul, au fost şi ei reţinuţi, iar procurorii au demarat procedurile juridice împotriva lor, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Politist de frontiera din BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Potrivit sursei citate, 14 bărbaţi, care nu aveau documente, au afirmat că sunt de origine afgană. Ei au fost duşi la spital, iar trei au rămas sub observaţia medicilor.

Bta.bg notează că poliţişti de la poliţia rutieră bulgară au controlat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, o camionetă Fiat Ducato în parcarea menţionată de Reuters. Ei i-au găsit pe cei doi români şi pe cei 70 de migranţi fără documente, cu vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani, care au spus că sunt din Afganistan.

Migranţii ar urma să ajungă la un centru pentru migranţi din Liubimeţ, din sudul Bulgariei.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Majoritatea nu intenţionează să rămână în Bulgaria, ci ar vrea să ajungă în ţările mai bogate, din vestul Europei, folosind reţele elaborate de contrabandişti.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa sa cu Turcia, precum şi în întreaga ţară, pentru a combate un aflux de migranţi în creştere şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Intrarea Bulgariei în zona Schengen a fost blocată Austria și Olanda din cauza problemelor de securitate și de statul de drept pe 8 decembrie. Țara speră să i se acorde intrarea anul viitor.

În aceeași situație se află și România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani. Austria a reușit să blocheze joi decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.