AVEȚI GRIJĂ: Un urs a fost văzut în pădurea din Baciu

Un urs a fost văzut în pădurea din Baciu, către Mera. Administratorul fondului de vânătoare Baciu i-a avertizat pe oameni că se pot întâmpla „necazuri mari” dacă se avântă în pădure: „Nu uitați că e animal sălbatic. Se pot întâmpla necazuri mari”.

O femeie din Baciu a observat animalul în pădure și i-a avertizat și pe ceilalți localnici pe rețelele de socializare:

„Bună seara! Astăzi am văzut un urs în jurul orei 20. Pădurea la ieșire (capăt) din Baciu către Salaj! Aveți grijă!”, a anunțat o femeie pe pagina de Facebook Grupul Băcenilor.

În 2021, alt urs a fost observat în zona localităților Baciu, Popești, Coruș.

Administratorul fondului de Vânătoare Baciu, Mihai Deleanu, declara în septembrie 2021 că nu este primul urs care ajunge anul aceasta în zonă.

”E un urs tânăr, de aproximativ doi ani, care nu are loc pe munte, fiind alungat de urșii maturi, urși care nu se mai vânează și de aceea apar in zone unde nu au mai fost văzuți niciodată, teritorii fara concurență. O să fie tot mai mulți și prin zonele astea”, a spus Mihai Deleanu.

”De 6 ani nu mai sunt vânați, sunt a treia generație de pui pe care ursoaicele îi învață ca omul nu-i periculos, ci o sursă de hrană. Așa apar urșii gunoieri și așa se ajunge la accidente. De 3-4 ani apar urși în zona asta, iarna am văzut urme de urși mari la 20 km de Cluj, distanță pe care acest animal o poate parcurge în câteva ore dacă vrea. E doar o chestiune de timp până vor fi incidente”, mai spune Mihai Deleanu.

FOTOCREDIT: Facebook/Grupul Băcenilor

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.