Atenție! O nouă escrocherie online: bagaje uitate în aeroportul Otopeni, la vânzare pentru 10 lei

A apărut o nouă escrocherie online – vânzarea bagajelor uitate sau pierdute în Aeroportul Otopeni.  Internetul s-a umplut de astfel de anunţuri, care par postate chiar de reprezentanţii aeroportului, iar ofertele par de nerefuzat. Preţurile încep de la 10 lei şi clienţii sunt încurajaţi să plătească cu cardul.

Escrocheria a fost pusă la cale pe reţelele de socializare. A fost creată o pagină falsă de Facebook, care imită perfect identitatea celei care aparţine de fapt şi de drept Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Au fost postate mai multe anunţuri prin care se puneau la vânzare bagaje nerevendicate.

„Aeroportul Internațional Henri Coandă București vinde valize pierdute. Bagaj pierdut care necesită eliminare mai mult de 3 luni. Am decis să facem o vânzare de bagaje pierdute și vindem o valiză cu 9,93 lei. Telefoane mobile, laptopuri, bijuterii valoroase și multe alte lucruri interesante se găsesc adesea în valize. Doar online. Pentru a plasa o comandă, faceți clic pe anunț și accesați site-ul!”, se anunța pe Fecebook.

În spate ar fi, spun specialiştii, o escrocherie. Practic, cei care au creat acest link de plată vor fura atât datele cardului, cât şi toţi banii din conturi.

În cursul zilei trecute, Aeroportul Internaţional Henri Coandă a venit şi cu o dezminţire. În niciun caz, bagajele călătorilor nu sunt puse la vânzare în cazul în care acestea sunt pierdute. Fiecare companie aeriană în parte are o firmă care se ocupă de tot ceea ce înseamnă bagaje pierdute, potrivit observator.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.