ALBA: 66 de cazuri COVID, în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 20 martie

Săptămâna aceasta aduce temperaturi de primăvară, cu maxime și de 17-18, chiar 19 grade Celsius. Vor fi însă puține precipitații și se va accentua seceta care deja afectează unele zone.

Potrivit prognozemeteo.ro, o masă de aer cald și foarte cald, dinspre Polul Nord, coboară spre România, pe o direcție de deplasare NE – SV. La mijlocul săptămânii vor fi abateri termice pozitive, la nivelul întregii țări, și cu +4, +6 grade peste normalul perioadei. Weekendul vine cu o alternanță între mase de aer rece (vineri) și din nou calde (sâmbătă și duminică).

Prognoza meteo 21-27 martie – temperaturi

Săptămâna începe cu temperaturi minime negative la nivelul întregii țări (-1 spre –3 grade). Valori mai scăzute (-5, –6 grade) vor fi în Transilvania, zonele montane, Maramureș, nordul Crișanei, iar pe crestele montane coboară spre –8, –9 grade.

Maximele zilei vor ajunge la valori de 8 – 10, 11 grade în toată țara, iar la munte avem vor fi valori în jurul a 2 – 4 grade, cu –2, –3 grade pe creste.

Noaptea de luni spre marți aduce temperaturi pozitive în estul Olteniei, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, regiuni unde se vor atinge 1 – 3 grade. Valori ușor pozitive, spre 1 grad, vor fi și în restul Moldovei. În celelalte zone ale țării, minimele rămân la valori negative (-2, –4 grade, în timp ce pe creste coboară spre –5, –6 grade).

Maximele, în creștere, ajung la temperaturi de 13 – 15 grade, iar în estul Dobrogei și zonele montane nu trec de 5 – 7 grade, cu 1 – 2 grade, pe creste.

Miercuri dimineața vor fi temperaturi pozitive în Banat, Crișana, sudul extrem al Munteniei, zona de Curbură (1 – 3 grade). În restul țării vor fi 0…–2 grade, cu –3, –5 grade în zonele montane. Maximele zilei de miercuri ajung din nou la 13 – 15 grade, doar în estul Dobrogei nu urcă mai mult de 9 – 10 grade. La munte vor fi 7 –9 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Minimele zilei de joi nu variază față de cele din ziua precedentă, tot cu valori ușor pozitive în Moldova, Crișana, Banat, nordul Maramureșului (2 – 4 grade). În restul țării, minimele variază de la –1 spre 1 grad, cu –4, –5 grade la munte (pe creste –6, –8 grade).

Maximele mai câștigă 2 – 3 grade și ajung la 17 – 18 grade în mare parte din țară. Excepție va face nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și Dobrogea, cu 14 – 15 grade.

Dimineața de vineri aduce valori pozitive în toată țara, de la 1 – 2 grade în Moldova, nordul Dobrogei, Banat, Crișana, Oltenia, la 5 – 6 grade în Muntenia.

În Transilvania, Maramureș, zonele montane vor fi minime negative, de la 0 spre –2, –3 grade, cu –5, –6 grade pe creste.

În Moldova, Muntenia, Dobrogea, temperaturile maxime coboară la valori de 9 – 11 grade. În Transilvania și Maramureș vorbim de 11 – 13 grade, iar în vestul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana  – de 15 – 17, 18 grade. La munte, maximele nu mai trec de 3 – 5 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Weekendul aduce un nou val de căldură, astfel că maximele urcă, în toată țara, la 17 – 19 grade.

Prognoza meteo 21-27 martie – precipitații

Marți vor fi ploi slabe în sudul extrem al Munteniei și al Dobrogei, iar vineri precipitații slabe (3 – 5, 7 l/mp) vor fi tot prin Muntenia, Moldova, Dobrogea și Orientali. Și vorbim de precipitații de tot felul, ploi, lapoviță, ninsori (ultimele mai ales în zonele montane).

O săptămână extrem de secetoasă, doar în Muntenia și nordul Dobrogei se vor acumula 3-4 l/mp.

surse: Prognoze Meteo – Vremea în România, ANM

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.