2 centre unde copiii și adulții pot învăța limba germană – limbă a viitorului

învăța limba germană

Decizia de a învăța limba germană poate fi o investiție profitabilă nu doar din punct de vedere lingvistic, ci și în ceea ce privește oportunitățile economice pe care această limbă le oferă. 

Pentru adulți, cunoașterea limbii germane oferă oportunități excelente de afaceri. În Uniunea Europeană, unde germana este a doua limbă vorbită, există un număr mare de întreprinderi multinaționale. De exemplu, Japonia, care ocupă locul doi în ceea ce privește dezvoltarea economică în lume, a înțeles de mult avantajele limbii germane. De aceea, aproximativ 70% dintre studenții japonezi învață limba germană, aceasta fiind predată în aproape toate școlile din Japonia.

Imaginează-ți ce oportunități fantastice ți se deschid atunci când în CV-ul tău apare limba germană. Nu numai că vei avea oportunitatea să lucrezi într-o companie de top din domeniul tău, dar vei avea și marele avantaj de a avansa în funcție la locul de muncă respectiv sau de a avea parte de o creștere salarială.

În prezent, pe piața muncii din România, Germania şi Austria ocupă primul, respectiv al treilea loc din punct de vedere al cifrei de afaceri al companiilor străine. De obicei, multinaționalele germane și austriece cer angajaților să urmeze un curs pentru a învăța limba germană. Deci, dacă pornești din start cu acest avantaj, vei avea șanse mai bune de angajare.

În cazul în care copilul tău începe procesul de a învăța limba germană de la o vârstă fragedă, va putea accesa degajat un loc de muncă în companiile vorbitoare de limba germană din România sau din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția) în viitor.

Cine suntem?

Drumul nostru a început în 2009, când a fost înființată Asociația Gutenberg – cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, a cărei activitate cuprinde 160+ de proiecte și programe educaționale. Pentru tinerii din Comunitatea Gutenberg limba germană a însemnat întotdeauna comunitate, proiecte de tineret și oportunități de învățare, burse și programe de formare, tabere educaționale și oameni faini, deschidere către educație făcută altfel și către alte mentalități. 

Odată cu creșterea comunității noastre a crescut și interesul de a avansa în zona de antreprenoriat, din nevoia de a dezvolta un sistem sustenabil pe termen lung. Astfel, am creat două inițiative complementare de tip start-up:

Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Unde pot învăța limba germană adulții?

Centrul Gutenberg, o inițiativă marca Gutenberg, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale adulții dornici să învețe limba germană. 

Oferta Centrului Gutenberg cuprinde cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, dar și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană. Toate cursurile oferă o experiență de învățare interactivă, încercată până acum de peste 400 de cursanți.

Dacă încă nu ești sigur de eficiența educației online, îți prezentăm o serie de avantaje: sunt convenabile din punct de vedere financiar, accesibile tuturor, elimină barierele de loc și nevoia de deplasare, se desfășoară într-un cadru relaxat, cu participare din confortul propriei locuințe. 

Pentru a te convinge, îți punem la dispoziție un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Unde pot învăța limba germană copiii?

Misiunea Centrului Didacto este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun, prin învățarea limbii germane. Acesta își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative pentru a învăța limba germană, în mediul online și offline.

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, special concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, indiferent de nivelul lor lingvistic (începător, intermediar și avansat).

Dacă vrei să te convingi de calitatea programelor noastre, vă punem la dispoziție sesiuni gratuite demonstrative, pentru a testa dinamica grupului, metodele de predare și nivelul lingvistic al copilului.

Vara și iarna îi așteptăm pe cei mici la taberele de germană de zi din Cluj-Napoca sau la taberele de la munte, toate având tematici diverse.

Vă invităm la programele Gutenberg și Didacto pentru a învăța limba germană alături de noi!

Ziarul Moților

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.